6. den ateliéru

Ahoj lidi.
Vláďa v pátek psal o tom, že pondělní blog bude tvořit někdo z jeho unikátních spolužáků. Takže se rázem cítím mladší, když blog píšu jako průvodkyně (učitelka) ateliéru :-). Zkrátka jsme se tak se studenty dohodli a styl tohoto blogu se asi bude trochu lišit od stylu ryze studentského, což doufám nebude vadit.  

Dnešní ateliér byl ve znamení probouzení se po jarních prázdninách a revidování toho, co studenti mají a co nemají zpracováno. Řečeno meteorologickými pojmy dopadlo to jako polojasno, střídavě oblačno. Skupina, která si vzala judaismus (Verča a Vicky), měl splněno perfektně, ostatně je to náboženství, které proslulo tím, že velmi dbá na dodržování pravidel. :-)


Zbývající "náboženské skupiny" byly dnes v plné polní a mají aktuálně ještě spoustu práce. Studenti zjišťovali ještě další informace o tom "svém" náboženství a promýšleli scénáře. Takže se určitě máme na co těšit, protože dramatizace ve stylu "udělej reklamu na své náboženství a snaž se přesvědčit nevěřícího" určitě budou stát za to! 



Navíc nechceme nic nechat náhodě a věříme v lidský faktor. Myslím to tak, že když vám o své cestě k víře vypráví konkrétní člověk, určitě se to líp pamatuje a prožije než jen poznatky získané z knih a internetu. Konkrétně o křesťanství, respektive římskokatolické církvi, se dozvíme víc přímo od faráře farnost sv. Terezie, která je součástí Salesiánského centra v Praze Kobylisích. Ale o tom zas až zítra.

Saša, průvodkyně  

Komentáře

Oblíbené příspěvky